OSMANİYE / KADİRLİ - Dadaloğlu İlkokulu

Mrt

''Çanakkale Geçilmez'' ismini tarihe altın harflerle yazdıran ecdatlarımız asla unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözüdür."Çanakkale, Türk milletinin topyekun ayağa kalktığı, vatan sevgisinin, şahadet ile imtihan olduğu diriliş ve yükseliş abidesidir".Tüm aziz şehitlerimizin ruhları şad,mekanları cennet olsun.Onlar için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı'mız söylendi.Bu önemli gün okulumuzda yapılan programla hatırlatılmış, hatırlanmıştır.

Ock

YABANCI KELİMELERİN GÜNÜMÜZDE FAZLACA YAYGINLAŞMASI, TÜRKÇE KELİMELERİN YERİNİ ALMASI SEBEBİYLE BU DURUMU ÖNLEMEYE YÖNELİK SINIF ÖĞRETMENİMİZ SELMA HAYTAOĞLU BÖYLE BİR PANO ÇALIŞMASI YAPMIŞTIR.DİKKATLERİ BU KONUYA ÇEKMEK İÇİN ÖRNEK KELİMELER KULLANMIŞTIR.

Ock

Kadirli Kaymakamımız Sayın Yakup GÜNEY , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlyas TAPSIZ ve  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Davut GÖKÇELİ okulumuzu ziyaret ettiler.

Ock

OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ' NÜN BAŞLATTIĞI ''OSMANİYE OKUYOR PROJESİ'' KAPSAMINDA OLUŞTURULAN EYLEM PLANIMIZ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRENCİ ,VELİ VE TOPLUMDA OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMA VE ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ.PROJE KAPSAMINDA OKULDA ÖĞRETMENLERİMİZ ÖĞRENCİLERİ İLE HAFTANIN BELLİ DERS SAATLERİNDE OKUMA SAATİ YAPILMAKTA, ÖĞRENCİLERİMİZ VELİLERİ İLE EVDE  OKUMA YAPMAKTA VE KÜTÜPHANE ZİYARETLERİ OLUŞTURULMAKTADIR.

Ock

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLAMALARI KAPSAMINDA OKULUMUZDA HAZIRLANAN PROGRAM 100. YILA YAKIŞIR ŞEKİLDE OLMUŞTUR.OKUL PERSONELLERİMİZ ,ÖĞRETMENLERİMİZ  ,ÖĞRENCİLERİMİZ VE KUTLAMIZA TEŞRİF EDEN VELİLERİMİZLE COŞKULU,MİLLETÇE MUTLU GURURLU OLDUĞUMUZ BİR BAYRAM YAŞANDI.TÜRKİYE YÜZYILININ ÜLKEMİZ ADINA DAHA BÜYÜK BAŞARILARA VE TÜM DÜNYA İNSANLIĞI İÇİN GURUR DUYACAĞIMIZ ÇALIŞMALARA VESİLE OLACAĞINA İNANIYORUZ.

Kas

OKULUMUZA ZİYARETTTE BULUNAN TOPLUM DESTEKLİ POLİSLERİ TARAFINDAN ÖĞRENCİLERİMİZE SUÇTAN KORUNMA, BİREYSEL GÜVENLİK GİBİ KONULARDA BİLGİ VERİLDİ.AYRICA ÖĞRENCİLERİMİZ POLİSLER İLE  DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞARAK SOHBET ETTİLER.ZİYARETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ.

Kas

İlçemiz bünyesindeki yapılan Cumhuriyetimizin 100. yılına özel resim sergisi ilçemiz Kabasakal Parkı'nda yapıldı. Bu özel sergiye Dadaloğlu İlkokulu olarak öğrencilerinin yaptığı 50 resimle katıldık. Açık alanda yapılan sergide öğrencilerimiz hem eğlendi hem de resimlerini sergilediler.

Eyl

''15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma'' günü sebebiyle 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı’mız okundu.Günün anlamı, milli birlik ve beraberliğimizin önemi konuşma ve şiirlerle vurgulandı.

Eyl

Okulum Temiz Projesi kapsamında velilerimizi ilgilendiren '' Veli Taahhütnamesi'' aşağıdaki linkte belirtilmiştir.

Eyl

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 11 EYLÜL 2023 TARİHİNDE OKULLARIN AÇILMASIYLA BAŞLADI. OKULLARIN AÇILDIĞI İLK HAFTA KUTLANAN '' İLKÖĞRETİM HAFTASI'' OKULUMUZDA YAPILAN PROGRAMLA KUTLANDI.OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN DE KONUŞMA YAPTIĞI PROGRAMDA ÖĞRENCİLERİMİZ ŞİİRLER OKUDU,KONUŞMALAR YAPTILAR.EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDER,2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILIMIZIN TÜM ÖĞRENCİ,ÖĞRETMEN VE VELİLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİZ.